Έτοιμος να δώσει 50 δισ. στην Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ, φέρεται να ήταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αναφέρει το EurActiv.com, επικαλούμενο υψηλόβαθμη πηγή η οποία μίλησε πρόσφατα με τον κ. Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός ήταν έτοιμος να δώσει στην Ελλάδα τα 50 δισ. εφόσον ο Γιάννης Βαρουφάκης συμφωνούσε να εγκαταλείψει η χώρα τη ζώνη του Ευρώ.

Η ίδια πηγή περιέγραψε τον κ. Σόιμπλε σαν έναν «πραγματικό Ευρωπαίο» που δεν είχε τίποτα εναντίον της Ελλάδας, αλλά προωθούσε ένα «άγριο γιατρικό» για έναν καλό σκοπό.

Ο Σόιμπλε φέρονταν να υπολόγιζε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ευνοϊκός για την έξοδο από το ευρώ , μια κίνηση συμβατή με την ιδεολογία του. Κι έτσι ο ίδιος ήταν έτοιμος να βάλει χρήματα ώστε να ενθαρρύνει αυτό το βήμα αυτό.

Μάλιστα, το γαλλικό Mediapart μεταδίδει ερώτημα που φέρεται να έθεσε ο Σόιμπλε σχετικά με το πόσα θα ήθελε η Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ. Αυτό φέρεται να συνέβη πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Ο γερμανός υπουργός δεν αποκάλυψε από πού θα προέρχονταν τα χρήματα. Ωστόσο, μέρος του πακέτου θα μπορούσε να προέρχεται από τα 35 δισ. ευρώ της Ε.Ε. για την Ελλάδα μέχρι το 2020, καθώς και από τα κέρδη της ΕΚΤ από την αγορά των ελληνικών ομολόγων.