Συνάντηση, στην Τράπεζα της Ελλάδος, είχαν σήμερα το πρωί ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας και ο συντονιστής της Ομάδας Διαπραγμάτευσης και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκαν συγκλίσεις στα θέματα που συζητήθηκαν, τα οποία ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, καθώς και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Διαπιστώθηκε και από τις δυο πλευρές, όπως άλλωστε αναφέρθηκε στην προχθεσινή έκθεση νομισματικής πολιτικής της ΤτΕ, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί κοινός τόπος με τους εταίρους και η απόσταση που απομένει να διανυθεί δεν είναι μεγάλη. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί εντατικά τις επόμενες ημέρες και βεβαίως στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος που διασφαλίζεται πλήρως από τις κοινές δράσεις τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.