Στη φετινή Χριστουγεννιάτικη αγορά, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων θα μειωθεί σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων έως και 50%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γ. Κασιμάτης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κασιμάτης αναφέρει ότι η μείωση αυτή οφείλεται τόσο στη συρρίκνωση των αποδοχών μισθωτών και συνταξιούχων όσο και της επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία επιβαρύνεται από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά και τη διαρκώς αυξανόμενη υποκατανάλωση.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς επισημαίνει ότι όσο και αν η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, δυστυχώς στον τομέα της οικονομίας βαδίζουμε χωρίς ελπίδα και έχουμε αργήσει πολύ στο θέμα λήψης εκείνων των αποφάσεων που θα δώσουν ένα νέο μήνυμα αισιοδοξίας στην αγορά.

Σήμερα, καταλήγει ο κ. Κασιμάτης, ο καταναλωτής είναι φοβισμένος και προβληματίζεται πολύ για κάθε του αγορά με άμεσο αντίκτυπο όπως είναι φυσικό στη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Οι καταναλωτικές δαπάνες περιορίζονται πλέον στα απολύτως απαραίτητα και στοχεύουν στην εξασφάλιση της καθημερινότητας χωρίς διάθεση για «περιττά» ανοίγματα ακόμα και κατά την περίοδο των εορτών.