Την 9η Μαΐου μπορεί να μην ανακοινώθηκε το τέλος του κόσμου από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας, όπως είχε αναπαραχθεί από διάφορα ΜΜΕ, όμως η συνέχιση του πολέμο στην Ουκρανία οδήγησε σε κατρακύλα την Wall Street και γενικά τα χρηματιστήρια.

Όπως αναφέρει η wsj.com, ο ιστορικός πληθωρισμός που καταγράφεται στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με το παγκόσμιο κύμα ακρίβειας και την πεποίθηση των αγορών, ότι θα συνεχιστεί η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία, οδήγησε σε τεράστια πτώση τις αγορές.

Πώς κινήθηκε η Wall Street σύμφωνα με την Wall Street Journal

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έχασε πάνω από 500 μονάδες, ενώ πτωτικά κινήθηκε ακόμα και ο χρυσός που έχασε πάνω από 1%. Παράλληλα, στο τεχνολογικό κλάδο προέκυψαν απώλειες 3%, όπως και στο γερμανικό DAX που ήταν περίπου 2,15%. Χαρακτηριστικά, οι μετοχές των Amazon, Apple και Netflix έπεσαν πάνω από 2%, ενώ η Tesla και η Nvidia βούτηκαν στο 4,4% και 3,4% αντίστοιχα.

Ο συνδυασμός υψηλών επιτοκίων και ανησυχιών για ενδεχόμενη ύφεση πλήττουν και άλλους τομείς της αγοράς.

Μάλιστα, οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα, με την Bank of America να υποχωρεί 2%, ενώ αναλυτής της Barclays σημείωσε ότι «αναμένουμε πως οι αγορές θα παραμείνουν ασταθείς, καθώς οι κίνδυνοι στάσιμου πληθωρισμού συνεχίζουν να αυξάνονται».