Στα 41 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο του 2010, ενώ αν στα αποτελέσματα συμπεριληφθεί και η έκτακτη εισφορά των 28 εκατ. τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφώνονται σε 14 εκατ. ευρώ.

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται για σταθεροποίηση της οικονομίας και η βαθμιαία ομαλοποίηση του τραπεζικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα κατά το τελευταίο διάστημα δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να προχωρήσουμε σε πρόταση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά 800 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας και τη θωράκιση του ισολογισμού της», δήλωσε ο Μ. Σάλλα, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO.

Αποτελέσματα 9μήνου 2010

– Κέρδη προ προβλέψεων χωρίς τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα αυξημένα κατά 5% σε ετήσια βάση στα 490 εκατ. ευρώ.

– Κέρδη προ φόρων και προβλέψεων στα 461 εκατ.ευρώ -24% σε ετήσια βάση.

– Καθαρά κέρδη 41 εκατ. ευρώ. Η κερδοφορία είναι επιβαρυμένη από έκτακτο φόρο 28 εκατ. ευρώ για τα κέρδη του 2009.

– Η Τράπεζα προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων στις αρχές του 2011, με στόχο την ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας και την περαιτέρω θωράκισή της, εν μέσω των δυσμενών μακροοικονομικών συνθηκών στην ελληνική αγορά. Ως αποτέλεσμα της ΑΜΚ, οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας pro-forma για τις 30.09.10 ανέρχονται σε 9,5% Equity Tier I, 10,8% Tier I και 11,7% συνολικό δείκτη.