Τη δυνατότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο και Ιδιωτικού Δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς και δημόσιους σκοπούς να ενταχθούν, στην νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπενθυμίζει με επιστολή του στους υπουργούς που εποπτεύουν τους συγκεκριμένους οργανισμούς ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Ο πρόσφατος νόμος 4321/2015 προβλέπει ότι φορείς αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 150 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών.

Προϋπόθεση για την υπαγωγή στην ρύθμιση, η οποία αφορά ειφορές περιόδου έως και τον Ιανουάριο του 2015, είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/3/2015.

Η ίδια δυνατότητα παρέχεται επιπλέον σε, Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και Συνεταιριστικές Εταιρείες.
Στην επιστολή του ο κ. Στρατούλης επισημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου έτους 2015 και τονίζει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση «αποτελεί τελευταία ευκαιρία για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, πριν οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρήσουν στις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες για την είσπραξή τους».

Η επιστολή απευθύνεται προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Υγείας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.