Η AstraZeneca μελετά μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο του νεοσύστατου τμήματος εμβολίων της, καθώς αναζητά τρόπους να αυξήσει τις αποδόσεις της για τους επενδυτές, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Ο βρετανικός φαρμακευτικός γίγαντας βρίσκεται στα αρχικά στάδια εξέτασης για την καλύτερη δυνατή τοποθέτηση της νέας μονάδας εμβολίων, δήλωσαν.

Η ανώτατη διοίκηση έχει συζητήσει μια σειρά από δυνατότητες με συμβούλους, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής της επιχείρησης στο χρηματιστήριο, είπαν.

Η AstraZeneca δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δημιουργεί ένα νέο τμήμα εμβολίων και ανοσοθεραπειών για να στεγάσει τον εμβολιασμό Covid-19 και τη θεραπεία αντισωμάτων, καθώς και ένα εμβόλιο γρίπης και ένα φάρμακο για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό.

Το τμήμα, του οποίου θα ηγείται το στέλεχος Iskra Reic, θα περιλαμβάνει ομάδες από τα ερευνητικά, παραγωγικά και εμπορικά τμήματα της AstraZeneca.

Στις αρχές της πανδημίας, η AstraZeneca δεσμεύτηκε να μην αποκομίσει κέρδη από το εμβόλιό της όσο ο κορονοϊός παρέμενε πανδημία. H εταιρεία δήλωσε το Νοέμβριο ότι θα επιδιώξει να αποκομίσει κέρδος μόνο από τα πλουσιότερα έθνη και θα βασιστεί σε κλιμακωτή τιμολόγηση για να διασφαλίσει ότι το εμβόλιό της είναι προσιτό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot, δέχεται πιέσεις από τους μετόχους καθώς η απόδοση της μετοχής της εταιρείας υστερεί έναντι των ανταγωνιστών. Ειδικότερα, η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο 6% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ οι μετοχές των Pfizer Modernaέχουν ενισχυθεί κατά 35% και 90% αντίστοιχα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.