Αισιοδοξία ότι το 2015 θα είναι ελπιδοφόρο για την οικονομία της χώρας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. «Δεν έχουμε ξεπεράσει τα δύσκολα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι όσο υπάρχουν άνεργοι και κοινωνικά παντοπωλεία τα προβλήματα παραμένουν.

Σε αποκλειστική του δήλωση στο ΡΙΚ, κατά την έξοδο από ιδιωτική κλινική, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον έλεγχο της μετεγχειρητικής πορείας της υγείας του, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι έχουν δημιουργηθεί δύο βασικές προϋποθέσεις, η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η αξιοπιστία της χρηματοληπτικής ικανότητας του κράτους.

Ο Κύπριος Πρόεδρος υπενθύμισε ότι το κράτος ήταν υπό κατάρρευση, τονίζοντας ότι σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση κατόρθωσε να βγει στις αγορές και να δημιουργήσει τις προοπτικές εμπιστοσύνης, ενώ οι τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής και έχουν επιτύχει στην προσπάθεια αναχρηματοδότησης και ανακεφαλαιοποίησης.

Για την κατάσταση της υγείας του, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η ανάρρωση εξελίσσεται καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι γιατροί, σημειώνοντας ότι σήμερα έγινε μία εξέταση ρουτίνας και αισθάνεται απόλυτα καλά. «Αφήνω πίσω τα δύσκολα της υγείας μου του 2014 και το 2015 θα λειτουργήσω πιο δυναμικά με ανανεωμένες τις δυνάμεις» είπε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.