Να παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή του Ε9, που λήγει την Παρασκευή 30 Μαΐου, ζητά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) Κ. Κόλλιας, με επιστολή στο Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Στην επιστολή, ο κ. Κόλλιας επικαλείται τα έντονα παράπονα και εκκλήσεις, που έχουν καταγραφεί στο Επιμελητήριο από λογιστές – μέλη του, ώστε να αποφευχθεί η πολλαπλή επίσκεψη του φορολογούμενου στα φοροτεχνικά γραφεία και η συνεπαγόμενη ταλαιπωρία.

Παράλληλα, υπογραμμίζει τη σημασία, που έχει η σωστή -χωρίς λάθη- συμπλήρωση του Ε9, αφού, με βάση τα στοιχεία αυτού του εντύπου, θα υπολογιστεί ο νέος, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά την παράταση της προθεσμίας στις 30 Ιουνίου, ταυτόχρονα με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Επίσης, αν ληφθεί η σχετική απόφαση, να δημοσιοποιηθεί έγκαιρα και σε ευρεία κλίμακα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.