Μεγαλομέτοχος της Marfin Investment Group (MIG) γίνεται η Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ότι ως βασικός πιστωτής της Marfin Investment Group και στο γενικότερο πλαίσιο των υφιστάμενων με την εταιρεία δανειακών συμβάσεων, υπέγραψε με την MIG συμφωνία -πλαίσιο η οποία προβλέπει τη συμμετοχή της τράπεζας σε αδιάθετες ομολογίες της σειράς Α, μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της MIG, με ημερομηνία λήξης 29 Ιουλίου 2019 και περίοδο διάθεσης έως την 30 Ιουνίου 2014.

Οι όροι του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της MIG περιέχονται στο Ενημερωτικό Δελτίο της εταιρείας όπως αυτό έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και προβλέπουν τη δυνατότητα μετατροπής σε νέες μετοχές της εταιρείας με τιμή μετατροπής 0,54 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί να προβεί σε μετατροπή ομολογιών σε μετοχές για το ποσό των 90 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 17,7% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG.

Με την υλοποίηση της παραπάνω στρατηγικής συμφωνίας και μετατροπής των ομολογιών, βελτιώνεται σημαντικά η χρηματοοικονομική δομή του Ομίλου της MIG. Η παραπάνω συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Ομίλων όπως επίσης και των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών.