ΗΠΑ: Οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν 25 δισ. στήριξη – Έτοιμες να θέσουν χιλιάδες εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα

Αίτημα για 6μηνη παράταση στο πρόγραμμα υποστήριξης μισθοδοσίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:35
23/09/2020
ΗΠΑ: Οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν 25 δισ. στήριξη - Έτοιμες να θέσουν χιλιάδες εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα
1
loading

Μία τελευταία προσπάθεια με στόχο να πείσουν το Κογκρέσο να τους χορηγήσει νέο οικονομικό πακέτο 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο χιλιάδες εργαζόμενοί τους να τεθούν σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών από την 1η Οκτωβρίου, καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές των αεροπορικών εταιριών American Airlines, United Airlines και JetBlue Airways, αλλά και οι μεγαλύτερες ενώσεις εργαζομένων έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο, ζητώντας την παράταση κατά ένα εξάμηνο του προγράμματος υποστήριξης μισθοδοσίας, το οποίο στηρίχθηκε κυρίως σε επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε αντάλλαγμα για τη διατήρηση των εργαζόμενων στο μισθολόγιο.

«Δε θα τα παρατήσουμε» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της American Airlines Νταγκ Πάρκερ, επιβεβαιώνοντας ότι η αεροπορική εταιρία θα θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας περίπου 19.000 εργαζόμενους από την 1η Οκτωβρίου, αν δε λάβει οικονομική βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Αμάν ποια με τους επιδοματιες επιχειρηματίες που θέλουν πάλι στήριξη. Που είναι τώρα οι φιλελε κορώνες;;; θα πληρώνει παο ο φορολογούμενος τους άχρηστους επιχειρηματίες;;; αν είναι έτσι ας μπαίνει το κράτος συνέταιρος και ας έχεις μερίδιο από τα κέρδη ανάλογο με το κεφάλαιο με το οποίο θα ενισχύει την εκάστοτε επιχείρηση

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει