Χαστούκι Moody’s στην Τουρκία: Υποβάθμιση 13 τραπεζών

Πώς επηρεάζεται η τουρκική οικονομία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:51
16/09/2020
Χαστούκι Moody’s στην Τουρκία: Υποβάθμιση 13 τραπεζών
4
loading

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου των καλυμμένων ομολόγων πέντε τουρκικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's μετά τη χθεσινή ανακοίνωσή του για την υποβάθμιση του αξιόχρεου 13 τουρκικών τραπεζών.

Όπως ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του, οι υποβαθμίσεις των 13 τραπεζών καθοδηγήθηκαν από την υποβάθμιση στις 11 Σεπτεμβρίου του αξιόχρεου των ομολόγων του τουρκικού δημοσίου στο Β2 με αρνητικές προοπτικές από Β1 με αρνητικές προοπτικές.

Η υποβάθμιση αυτή οδήγησε στη μείωση της οροφής για το αξιόχρεο των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα στο Caa1 από Β3 και στη μείωση του αξιόχρεου των ομολόγων σε ξένο νόμισμα στο Β2 από Β1.

Οι προοπτικές για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των καταθέσεων και του χρέους όλων των τουρκικών τραπεζών που αξιολογήθηκαν παραμένουν αρνητικές, σε αντιστοιχία με τις αρνητικές προοπτικές που έχει το αξιόχρεο του τουρκικού κράτους, ανέφερε ο Moody's. «Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν τους καθοδικούς κινδύνους που είναι σχετικοί με μία κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και σε περιορισμούς στις εκροές συναλλάγματος», πρόσθεσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar spyrospeiratis

  Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ-Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ -Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΧΟΤΟΜΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΑΜΕΣΑ -ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ 1919 ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

 2. avatar κ.λπ

  Αν και σε γενικές γραμμές η κατάρρευση της Τουρκικής οικονομίας και η γενικότερη αποσταθεροποίησή της θα μας δημιουργήσει θέματα (αύξηση μετανάστευσης, άνοδος ισλαμισμού-εθνικισμού κ.λπ.), αρχίζουν για τον Ερντογάν μεγάλα γλέντια.

 3. avatar Ο Μεσημερας

  Και ειναι στους G20 ακομα?

  1. avatar Fargo

   Όχι για πολύ, θα πάρει την θέση της η Μαλεσία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει