Οικονομική στήριξη στην Ελλάδα από τη Δανία για τους ασυνόδευτους ανηλίκους

«Η απόφαση συνεισφοράς έρχεται έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:48
26/06/2020
Οικονομική στήριξη στην Ελλάδα από τη Δανία για τους ασυνόδευτους ανηλίκους
4
loading

Περίπου 3.000.000 ευρώ θα προσφέρει στην Ελλάδα η Δανία για τη στήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων, μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Δανίας, Rasmus Prehn, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας, «η απόφαση συνεισφοράς έρχεται έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας στις 29 Φεβρουαρίου, ότι τα σύνορα της Τουρκίας προς την Ευρώπη είναι ανοιχτά και την αναγνώριση της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 5.500 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Το προσφερόμενο ποσό θα διατεθεί για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, έκαστη δυναμικότητας 20-40 παιδιών, μεταξύ 1-6-2020 και 30-11-2021. Σύμφωνα με το σχέδιο, που θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα δημιουργηθούν δομές για έως και 4.000 ασυνόδευτα παιδιά.

Επίσης, στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ένταξης στην ελληνική κοινωνία, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Bougatsas

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΔΙΦΡΑΓΚΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ;;

 2. avatar Ειδοποιός διαφoρά

  Όταν έχεις σύνορα και τα φυλάς όλοι σε συνδράμουν. Ο τσιπρας δούλευε για την Τουρκία είχε καταργήσει τα σύνορα και η Τουρκία έπερνε πολύ χρήμα για να μην στέλνει [...] και κυρίως πολύτιμα διπλωματικα ανταλλάγματα εννανντιων μας. Εμάς μας έμεναν οι [...] του τσιπρα.

 3. avatar Όχι,ε!

  Και ποιός τους είπε ότι είμαστε έμμισθοι ψυχαποθηκάριοι.Να τους πάρουν αγκαλίτσα θέλουμε κι\' ας ζήσουμε με ψωμί κ\' ελιά.

  1. avatar Φοινικιος

   Αν δεν ήθελες να γίνεις ψυχαποθηκαριος να φυλαγες τα σύνορα σου...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει