«Λόμπι βρετανικών επιχειρήσεων στηρίζει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ» σημειώνει ο ιστότοπος ευρωπαϊκής ενημέρωσης EUObserver.com επισημαίνοντας ότι στην ετήσια διάσκεψη της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Επιχειρήσεων παρουσιάζεται σήμερα έκθεση 180 σελίδων όπου αναλύονται τα οφέλη της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ τα οποία είναι πολύ σημαντικότερα από το κόστος παραμονής.

Η έκθεση, η οποία τιτλοφορείται Our Global Future, εκτιμά πως το 4-5% του βρετανικού ΑΕΠ συνδέεται άμεσα με την ιδιότητα μέλους της Βρετανίας στην ΕΕ. Στην έρευνα συμμετείχαν 240 χιλιάδες επιχειρήσεις, μέλη της Συνομοσπονδίας αυτής.

Η έκθεση έρχεται να προστεθεί σε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία 50 χιλιάδες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα αν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ θέτοντας σε κίνδυνο 1,5 εκατ. θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των θέσεων εργασίας οι οποίες συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την ενιαία αγορά, σε κίνδυνο θα τεθούν 3 εκ. θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε έρευνα της εταιρείας YouGov η οποία επισημαίνει ότι το 5% των μικρών επιχειρήσεων, το 8% των μεσαίων και το 9% των μεγάλων επιχειρήσεων ανέφεραν ότι θα έκλειναν αν η Βρετανία αποχωρούσε από την ΕΕ.