«Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:22
13/05/2013
«Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός»
1
loading

Στην προοπτική για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας το πρωί στην κλειστή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

«Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός και εμφανίσουμε ένα, έστω και λογιστικό, πρωτογενές πλεόνασμα. Γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω μείωση του διακρατικού δημόσιου χρέους μας», ανέφερε συγκεκριμένα. Πρόσθεσε όμως ότι η επίτευξη των στόχων αυτών κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε τον ΣΕΒ «ισότιμο εταίρο του πολιτικού συστήματος» ενώ αναφερόμενος στον ρόλο που καλείται να παίξει στα νέα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα, τόνισε ότι ο ΣΕΒ δεν είναι άβουλος θεατής αλλά ενεργός διαμορφωτής του δημόσιου βίου μας και πρόσθεσε:

«Δεν είμαστε συντεχνία. Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας. Δεν είμαστε οικονομοτεχνικοί σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης. Είμαστε δύναμη προόδου και διαμόρφωσης πολιτικής. Δεν είμαστε σωματείο περιορισμένης ευθύνης. Είμαστε μία διευθυντική ομάδα με εθνικό λόγο και ρόλο που συνομιλεί απ' ευθείας με την κοινωνία. Δεν νοείται μία πραγματικά σύγχρονη Ελλάδα χωρίς μία πραγματικά σύγχρονη επιχειρηματική τάξη».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Ιάσων Στράτος, σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η εφετινή συνέλευση του Συνδέσμου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη καμπή και ότι παρά τα ευοίωνα σημάδια που πρόσφατα άρχισαν να εμφανίζονται, απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία. Ιδιαίτερα πολλά απομένουν να γίνουν στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών, υπογράμμισε ο κ. Στράτος.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Χάρης Κυριαζής, αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του ΣΕΒ των τελευταίων 12 μηνών με επίκεντρο θέματα όπως η ρευστότητα, η φορολογία, τα εργασιακά, το κόστος ενέργειας, που σχετίζονται με την επιβίωση των επιχειρήσεων και τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Το μεσημέρι θα απευθυνθεί στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, τον οποίο θα προσφωνήσει ο κ. Δασκαλόπουλος. Η συνέλευση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με ομιλίες του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη και του κ. Δασκαλόπουλου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar PerMan

    Μ' αρέσει πολύ το "ισότιμος εταίρος". Μούρλια λέξη. Μισθός 500 ευρώ - 60 % και τιμές καταναλωτικών προϊόντων + 20 % σε τρία χρόνια. Που την βλέπει την ισότητα ο κος Πρόεδρος; Ο ένας "εταίρος" τα μονά και ζυγά δικά του και ο άλλος "εταίρος", [..]. Συγνώμη κύριοι της σύνταξης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει