«Στο στάδιο της οριστικοποίησης» βρίσκονται ακόμη οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη στη Γαλλία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Πιερ Μοσκοβισί, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαρροές σχετικά με την ανάπτυξη στη χώρα του.

«Δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω για έναν πολύ απλό λόγο: ότι δεν γνωρίζω τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται, πιστεύω, ακόμη στο στάδιο της οριστικοποίησης», είπε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει αύριο στη δημοσιότητα τις προβλέψεις της για το σύνολο των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι χθες πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη 0,1% στη Γαλλία το 2013 αντί για 0,8% που προέβλεπε πριν από δέκα ημέρες η γαλλική κυβέρνηση, και ότι το έλλειμμα της χώρας θα ανέρχεται γύρω στο 3,6% του ΑΕΠ.

«Υπήρξε ένας κάποιος αριθμός διαρροών για τις οποίες δεν θέλω να σχολιάσω, θα αναμένω απλώς αύριο ταυτοχρόνως τις προβλέψεις για την ανάπτυξη για το 2013 και για το 2014 και τα συμπεράσματα που θα αντλεί η Επιτροπή», σχολίασε ο Μοσκοβισί, «καθώς στην πραγματικότητα, αυτό το σύνολο είναι που μετράει».

Μετά τις προβλέψεις που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η γαλλική κυβέρνηση θα πρέπει στη συνέχεια να ανακοινώσει και τις δικές της σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.