Με κοινό παρονομαστή ότι η ευρωζώνη κέρδισε πολύτιμο χρόνο για την Ελλάδα, ο γερμανικός Τύπος αναλύει και σχολιάζει τις αποφάσεις του Eurogroup.

Τι σημαίνει η συμφωνία των Βρυξελλών για την Γερμανία, την Ελλάδα και το σύνολο της ευρωζώνης αναλύει η εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο της με τίτλο: «Η Ελλάδα σώθηκε (και πάλι)», σημειώνοντας ότι «ευρωζώνη και ΔΝΤ ικανοποίησαν σε σημαντικό βαθμό τις επιθυμίες της Αθήνας».

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, πιο «αιχμηρή» εμφανίζεται η εφημερίδα Bild που αναφέρει: «Κι άλλα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα. Το μερίδιο της Γερμανίας στο νέο πακέτο σωτηρίας ανέρχεται σε 10,5 δισ. ευρώ. Η ιστορία χωρίς τέλος συνεχίζεται».

Από την πλευρά της η Süddeutsche Zeitung παρατηρεί: «Ο κερδισμένος χρόνος αποτελεί τώρα πια την τελευταία ευκαιρία. Μόνο με κερδισμένο χρόνο δημιουργήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν οι μηχανισμοί στήριξης, το δημοσιονομικό σύμφωνο, το πρώτο κούρεμα του ελληνικού χρέους, θωρακίστηκαν Ισπανία και Ιταλία και συστάθηκαν τα πακέτα σωτηρία για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Μόνο με κερδισμένο χρόνο υπάρχει ελπίδα οι χώρες της κρίσης να ορθοποδήσουν για να βοηθήσουν οικονομικά κάποτε την Ελλάδα. Η Γερμανία δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της όλα το βάρος».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ανθρώπους και όχι λεμόνια, που μπορείς να τα στύβεις μέχρι την τελευταία σταγόνα. Η χώρα χρειάζεται μια ευκαιρία για να επιβιώσει. Βάζουμε στοίχημα ότι το νέο κούρεμα είναι ζήτημα χρόνου; Το αργότερο μετά τις εκλογές στη Γερμανία το 2013», σημειώνει η Neue Westfälische Zeitung.