Ολοσέλιδη αναφορά σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από την κλειστή επιχειρηματική λέσχη «B19» με θέμα «Πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη; Λένε τα μέσα ενημέρωσης την αλήθεια για την Ελλάδα;» δημοσιεύεται στη βελγική έκδοση του εντύπου Paris Match. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο Πλάτων-Αλέξιος Χατζημιχάλης και ο Βέλγος καθηγητής οικονομικών στη Σορβόννη και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών Ρολάν Ζιλέ, ειδικός σε θέματα ευρωζώνης.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Αμιντ Φαλαουί επικεφαλής του Trends-Tendances, αρχισυντάκτης του Canal Z και οικονομικός συντάκτης στη βελγική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Την επομένη των ελληνικών εκλογών, σημειώνει το άρθρο, ο Έλληνας Πρέσβης συζήτησε το μέλλον της Ελλάδας με τον Ρολάν Ζιλέ.

«Προς έκπληξη των 150 προσκεκλημένων και παρά το γεγονός ότι δεν είχαν ξανασυναντηθεί, ο Πρέσβης και ο καθηγητής εξήγησαν ομόφωνα πως ένας αποκλεισμός (της Ελλάδας από την ευρωζώνη) θα αποτελέσει τη χειρότερη λύση. Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου» σχολιάζει το άρθρο.