«Κύμα» κανονιστικών αλλαγών, αναμένεται στον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Το φαινόμενο ξεκίνησε ως απάντηση στα προβλήματα που προκάλεσε η οικονομική κρίση του 2009 και αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το χρηματοπιστωτικό σύστημα τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον».

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, o κ.Γιώργος Παπαδημητρίου, υπεύθυνος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Ernst & Young Ελλάδος, μιλώντας, σε τραπεζικό φόρουμ.

«Στην παρούσα χρονική στιγμή» τονίζει ο κ.Γ. Παπαδημητρίου, «οι περισσότερες αλλαγές, είναι ήδη έτοιμες για εφαρμογή και άλλες είναι κοντά σε τελικές αποφάσεις σχετικά με την ακριβή μορφή και το χρονικό ορίζοντα υλοποίησης. Είναι σημαντικό, για τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, οι οποίοι και επηρεάζονται άμεσα, να κατανοήσουν, όχι μόνο το πότε θα ισχύσουν οι κανονιστικές αλλαγές αλλά και τι σημαίνουν για τον κάθε οργανισμό. Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι, στοχεύουν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και υπευθυνότητας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, επηρεάζουν τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και τις ανάγκες διακράτησης ρευστότητας, τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, την προστασία των επενδυτών και συναλλασσομένων με τραπεζικά ιδρύματα αλλά και τη δομή και εποπτεία των αγορών διεθνώς».