Ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς εμφάνισε καθαρά κέρδη καλύτερα των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ζημιές από 9 έως 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, τη σημαντικότερη συμβολή είχαν τα καθαρά έντοκα έσοδα, τα οποία αυξήθηκαν 12% σε ετήσια βάση στα €591 εκατ.

Ενίσχυση της οργανικής κερδοφορίας προ προβλέψεων της τάξης του 14%, στα 334 εκατ. ευρώ, από τα 292 εκατ. ευρώ πέρυσι, εμφάνισε κατά το α΄ εξάμηνο του 2010 ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας δήλωσε: «Τo δεύτερο τρίμηνο του 2010 εξελίχθηκε σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για την ελληνική οικονομία. Η δημοσιονομική κρίση επέβαλε τελικά την ένταξη της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και τη δρομολόγηση παρεμβάσεων που για χρόνια εκκρεμούσαν. Η δυσκολία του εγχειρήματος, το οποίο σήμερα υλοποιείται στην Ελλάδα, δεν αναιρεί τη σημαντική ευκαιρία που αποτελεί για τη χώρα. Η διόρθωση χρόνιων αδυναμιών και η απελευθέρωση του σημαντικού αναπτυξιακού δυναμικού από αγκυλώσεις του παρελθόντος είναι ο πλέον σίγουρος δρόμος για οικονομική και κοινωνική ευημερία μακροπρόθεσμα.

Εντός αυτού του περιβάλλοντος, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος δοκιμάστηκε, αλλά με βάση τα θεμελιώδη και τις συνετές επιλογές του κατά την περίοδο της έντονης ανάπτυξης, βρέθηκε να αντιμετωπίζει την κρίση θωρακισμένος. Στο 2ο 3μηνο 2010, ο Όμιλος Πειραιώς αντιμετώπισε αποτελεσματικά την αστάθεια του οικονομικού περιβάλλοντος και κατάφερε να βελτιώσει την οργανική κερδοφορία του. Για το 2ο 6μηνο του έτους με βάση τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι θα υπάρξει ανθεκτικότητα των επιδόσεων του Ομίλου».