Zημιές 5,8 εκατ. ευρώ παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η Αγροτική Ασφαλιστική ΑΕ έναντι κερδών 8,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα μετά φόρων αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές 5,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 5,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του περσινού έτους.

Επίσης και τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής είναι αρνητικά κατά 5,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 8,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του περσινού έτους, ενώ τα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 5,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 6,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση αποτελεσμάτων, αυτό οφείλεται κυρίως, ύστερα από απόφαση της Διοίκησης, στην καταχώρηση στα αποτελέσματα της περιόδου, της απομείωσης αξίας 8,6 εκατ. ευρώ, μετοχών εισηγμένων εταιριών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες ήταν ενταγμένες στο χαρτοφυλάκιο της κατηγορίας «Διάθεση προς Πώληση (AFS)» στα πλαίσια του εξορθολογισμού των οικονομικών μεγεθών του ισολογισμού.

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική, αύξησε στο πρώτο εξάμηνο την παραγωγή ασφαλίστρων της στα 122,3 εκατ. ευρώ έναντι 111,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα (+9,9%). Μαζί με τα δικαιώματα συμβολαίων η παραγωγή στο ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά 11,6%, καθώς ανήλθε στα 138,4 εκατ. ευρώ, από 124 εκατ. στο Α΄ εξάμηνο του 2009.