Το PSI και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξετάστηκαν σε σύσκεψη που είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγ. Βενιζέλος στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο και το προεδρείο της Ελληνικής Ενώσεως Τραπεζών.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στην σύσκεψη εξετάσθηκε η προετοιμασία των ελληνικών τραπεζών για την συμμετοχή τους στη δημόσια πρόσκληση που έχει απευθύνει το Δημόσιο για την ανταλλαγή ομολόγων, αλλά και θέματα σχετικά με την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση των τραπεζών.

«Την Τρίτη και την Τέταρτη θα κλιμακωθεί η συμμετοχή στη διαδικασία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Άλλωστε όλοι έχουν καταλάβει πως δεν υπάρχει εναλλακτική», δήλωσε το εν λόγω στέλεχος.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η κεφαλαιακή στήριξη των ελληνικών τραπεζών μετά το PSI. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα γνωστοποιήσει την επόμενη εβδομάδα τα κεφάλαια που θα πρέπει να συγκεντρώσει εκάστη τράπεζα ώστε να διαμορφώσει τους κεφαλαιακούς της δείκτες στα επιθυμητά επίπεδο.

Πάντως, στην συνάντηση δεν τέθηκε θέμα αναδιάρθρωσης των δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Στέλεχος που συμμετείχε στην συνάντηση τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει θέσει επίσημα στις τράπεζες θέμα διακανονισμού δανείων μέσω νομοθετικής ρύθμισης και υπογράμμιζε πως κάτι τέτοιο απαιτεί την σύμφωνη γνώμη και της τρόικα.

Τέλος, σε σύσκεψη που ακολούθησε υπό τον κ. Βενιζέλο στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης και στην οποία μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος εξετάσθηκε το θέμα της ρυθμίσεως και διακανονισμού των δανείων που έχουν λάβει τα πολιτικά κόμματα, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τελικές αποφάσεις.