Στο κλίμα της ασφαλιστικής αγοράς -με αργούς ρυθμούς, αλλά καλά μελετημένες κινήσεις- αρχίζει να μπαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, αφού ήδη προετοιμάζεται ώστε την 1η Δεκεμβρίου να είναι έτοιμη να ασκήσει τις νέες αρμοδιότητές της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος άρχισε να οργανώνεται η νέα Διεύθυνση που θα αναλάβει την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ γίνονται και οι πρώτες άτυπες επαφές της Τ.τ.Ε. με τον κλάδο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Τ.τ.Ε. επιδιώκει να είναι καθ΄ όλα έτοιμη να λειτουργήσει οργανωμένα από το Δεκέμβριο ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, κυρίως σε ότι αφορά την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, δεδομένου ότι το Φεβρουάριο θα κληθεί (στο βαθμό που θα εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον) να επιλέξει την ανάδοχο εταιρεία για το χαρτοφυλάκιο της ανακληθείσας εταιρείας.

Μάλιστα, λέγεται -χωρίς να επιβεβαιώνεται επισήμως- ότι ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής, Ιωάννης Παντελίδης, έχει ήδη συναντηθεί με στελέχη της Τ.τ.Ε. ώστε και ο ίδιος να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για τη συνεργασία του με τη νέα Εποπτική Αρχή.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να κινηθεί και η διαδικασία των μετατάξεων υπαλλήλων της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε ο νέος εποπτικός φορέας να είναι σε θέση το Δεκέμβριο να λειτουργήσει με επαρκές προσωπικό, και κυρίως με στελέχη τα οποία να έχουν εμπειρία σε θέματα ελέγχου της ασφαλιστικής αγοράς.

Πηγή: insuranceworld.gr