Το δρόμο για την υλοποίηση της επένδυσης ύψους 120 εκατ. ευρώ, που σχεδιάζει ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στο νησί του Σκορπιού, ανοίγει η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το σχέδιο προβλέπει να κατασκευαστούν βίλες εμβαδού από 500 έως 1.200 τ.μ., σπα, προπονητικό κέντρο και εστιατόρια που θα συγκροτούν ένα μοναδικό ξενοδοχειακό συγκρότημα στον κόσμο.

Όπως έχει γίνει γνωστό η οικογένεια Ριμπολόβλεφ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί επιπλέον 1.600 τ.μ. από τα συνολικά 20.000 τ.μ. που της επιτρέπουν οι όροι δόμησης. Σήμερα οι στεγασμένες επιφάνειες καταλαμβάνουν επιφάνεια 4.000 τ.μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, την Πέμπτη συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων υπό τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, δυναμικότητας 48 κλινών, την υλοποίηση έως 20 πολυτελών κατοικιών από 500 έως 1.200 τ.μ., αλλά και εγκαταστάσεων αναψυχής, όπως εστιατόρια, καφέ, χώρους άθλησης κτλ.

Η έκταση που ανήκει στον Ριμπολόβλεφ είναι περίπου 800 στρέμματα, με την προβλεπόμενη δόμηση να είναι μέχρι 20.000 τ.μ.