Μυστική συνάντηση είχαν στο Βερολίνο ο Πολ Τόμσεν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με βασικό θέμα στην ατζέντα τους, τι άλλο, την Ελλάδα και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις» η συνάντηση έγινε μόλις χθες, δηλαδή μία μέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου και αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς οι λεπτομέρειες του σχεδίου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Πολ Τόμσεν στη συνάντηση αυτή μετέφερε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών την πρόταση του ΔΝΤ για το ζήτημα, ώστε να μην πάει απροετοίμαστο το Βερολίνο στη σύνοδο και βρεθεί μπροστά εκπλήξεις.

Μάλιστα σημειώνεται στο ρεπορτάζ ότι δρομολογείται λύση του ζητήματος έως τις 15 Ιουνίου, ενώ πολύ σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τόσο στη σύνοδο των G7, όσο και στο Eurogroup της 22ης Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται δεδομένο ότι το ΔΝΤ ρίχνει ξανά στο τραπέζι την πρόταση για παράταση της ωρίμανσης των ελληνικών δανείων κατά 40 έτη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο