«Είμαστε αυτοί που ανοίγουμε πάλι την πόρτα για να έρθουν οι χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα».

Με αυτή τη φράση, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Δημήτρης Κοπελούζος, έδωσε το στίγμα της επένδυσης, περιγράφοντας τα οφέλη για την ελληνική οικονομία από την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece.

Μιλώντας σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, ο κ. Κοπελούζος υποστήριξε ότι, με τη συγκεκριμένη επένδυση, η Ελλάδα στην ουσία βγήκε πάλι στις αγορές, δεδομένου ότι η επένδυση χρηματοδοτείται με 968 εκατομμύρια ευρώ από διεθνείς τράπεζες.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη της εμπιστοσύνης, που ο Όμιλος Κοπελούζου έχει στην ελληνική οικονομία, και έμπρακτη ενίσχυση των προοπτικών της.

Ο δρ Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, σημείωσε ότι η επένδυση της Fraport εκπέμπει θετικό σήμα προς τους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Το έργο παρέχει μια πολύ ισχυρή βάση για την ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της χώρας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο».

Ο κ. Σούλτε αναφέρθηκε στη μακροχρόνια συνεργασία της Fraport με τον Όμιλο Κοπελούζου και πρόσθεσε ότι «είμαστε στο σημείο εκκίνησης για ένα success story, για την Ελλάδα, τα αεροδρόμια, τον τουρισμό και τους εργαζόμενους».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Ζίνελ, σημείωσε ότι ήδη υλοποιούνται εργασίες στα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία «θα γίνουν αγνώριστα», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Κάναμε κάτι, που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο: Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, αναλάβαμε ταυτόχρονα τη διαχείριση 14 αεροδρομίων. Η αποστολή μας είναι απλή. Έχουμε 14 μοναδικές ευκαιρίες. Έχουμε οδικό χάρτη για καθένα από τα αεροδρόμια», πρόσθεσε ο κ. Ζίνελ.