«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για επιβάρυνση της ναυτιλίας την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης σε ομιλία του στο συνέδριο Capital+Vision.

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ήρθαν στη σκιά των σεναρίων για πιέσεις από τις Βρυξέλλες για αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος του εφοπλισμού.

Μιλώντας ενώπιον του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως «πρέπει να ενισχύσουμε κλάδους και τομείς, τις επιχειρήσεις μας, που από ότι φαίνεται υπάρχουν “σχεδιασμοί” για να αλλάξει η φορολογική τους μεταχείριση. Αναφέρομαι για παράδειγμα στον τομέα της ναυτιλίας. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε σήμερα για επιβάρυνση του ναυτιλιακού τομέα στην Ελλάδα όταν τα στοιχεία που έχει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αποδεικνύουν περίτρανα ότι υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς για τη ναυτιλία από ότι έχει η Ελλάδα».

«Αφού στην Ελλάδα έχουμε τόσο ευνοϊκό καθεστώς γιατί δεν έρχονται να εγκατασταθούν ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στον Πειραιά; Ούτε μια δεν έχει έρθει» διερωτήθηκε κλείνοντας ο κ. Αλεξιάδης.