«Εξαιρετική δυσλειτουργία έως και αδράνεια» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (ΓΓΒ) καταγράφεται τους τελευταίους 5 μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα, όπως αδυναμία αποπληρωμής ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, σε επιστολή του προς τον νέο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνο Σκουρλέτη.

Κατά τον κ. Σαββάκη, τα προβλήματα στη λειτουργία της γενικής γραμματείας άρχισαν όταν με την εκλογή της νέας κυβέρνησης προχώρησε η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης. Τότε, η μεν ΓΓΒ εντάχθηκε στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, οι δε οριζόντιες υποστηρικτικές δομές της τέθηκαν υπό την ομπρέλα του υπουργείου Οικονομίας.

«Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης τους τελευταίους 5 μήνες είναι:

α) η αδυναμία αποπληρωμής ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων,

β) η αδυναμία καταβολής επιχορηγήσεων σε επιχειρήσεις από θεομηνίες και φυσικές καταστροφές και

γ) το πάγωμα του σχεδιασμού πολιτικών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας βιομηχανίας», υπογραμμίζει ο κ. Σαββάκης και ζητά, είτε να εξεταστεί άμεσα η ένταξη της ΓΓΒ στο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας, είτε να βρεθούν λύσεις στα διοικητικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν.