Αδιευκρίνιστο παραμένει για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνστίνου, το πότε η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές για χρηματοδότηση, σύμφωνα με δηλώσεις του στους Financial Times, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως επισημαίνεται, το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει πιο ξεκάθαρο όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία των ΕΕ-ΔΝΤ με την Πορτογαλία. «Μια υπόθεση δεν μπορεί να γίνει πριν από το καλοκαίρι και προτού κλείσει η συμφωνία για την Πορτογαλία», φέρεται να δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πρόσθεσε ακόμη πως η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο προκειμένου να πείσει τους διεθνείς επενδυτές για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Πάντως, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών μιλά για «κρίση και συμπέρασμα των δημοσιογράφων της εφημερίδας Financial Times και όχι φράση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου», το σημείο της συνέντευξής του στην εφημερίδα, ότι «ίσως δεν βγει η χώρα στις αγορές».

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, ο κ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους των Financial Times, μίλησε, για μία ακόμα φορά, για την πρόθεση να βγει η χώρα στις αγορές το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και στο τέλος του 2011.

Ενώ δήλωσε ότι «η χώρα παραμένει ασφαλής, ακόμα και αν δεν θα βγούμε στις αγορές τότε, καθώς υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ομολόγων από την πρωτογενή αγορά, μέσα από τον μηχανισμό που δημιουργήθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής».