Με ισοπαλία τελείωσε αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και τρόικας για τις αποδοχές του ιδιωτικού τομέα. Στο θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι εκπρόσωποι της τρόικας συμφωνούν με το αίτημα τις ελληνικό αίτημα για 6μηνη παράταση στην εφαρμογή τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσουν αλλαγές τον σχετικό νόμο.

Στο επικαιροποιημενο μνημόνιο αναφέρεται ότι για το εργασιακό θα θεσπιστούν πρόσθετες διατάξεις εντός του Ιουλίου αν κριθεί αναγκαίο, δηλαδή αν ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις δεν λειτουργήσει στην πράξη.

Στο ίδιο κείμενο περιλαμβάνονται και παρεμβάσες όπως η επανεξέταση της λίστας βαρέων και ανθυγιεινών, εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για τα επικουρικά μέχρι τέλος Μαρτίου, επιτάχυνση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας εντός του επόμενου μήνα.

Τέλος, στις διαρθρωτικές αλλαγές τονίζεται η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας, η παρακολούθηση εφαρμογής του νέου νόμου, αλλά και η θέσπιση αλλαγών, όπου κριθεί απαραίτητο.

Για το δημοσιο η τροικα συνέστησε να συνεχιστεί η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική τόσο στο σκέλος των δαπανών όσο και των προσλήψεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά ο περιορισμός του ορίου των προσλήψεων (5 προς 1) στο Δημόσιο.

Στην κοινή δήλωση των ελεγκτών της τρόικας τονίζεται ότι Κοινή διαπίστωση είναι ότι «η νομοθεσία που καλύπτει πτυχές της αγοράς εργασίας, της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, της μεταρρύθμισης της υγείας, της αδειοδότησης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει ψηφιστεί είτε πρόκειται να ψηφιστεί.

Οι ελληνικές αρχές οφείλουν τώρα να εστιάσουν την προσοχή τους στην εφαρμογή των νόμων αυτών, να διασφαλίσουν ότι το νέο πλαίσιο έχει τεθεί σε ισχύ το ταχύτερο δυνατόν. Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετά φιλόδοξες και εκτεταμένες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις βαθιές διαρθρωτικές προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».