Ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων HIG Capital, η οποία απέκτησε από τη Eurobank, έναντι ποσού που αγγίζει τα 23 εκατ. ευρώ, το ημιτελές «ξενοδοχείο της Χούντας», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται το ημιτελές τουριστικό συγκρότημα, που αναπτύχθηκε κατά τη δεκαετία του ’70 στην περιοχή της Αλθέας στην Αγία Μαρίνα, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συνολικό ποσό της επένδυσης αναμένεται να φθάσει τα 100.000.000 ευρώ, δεδομένου ότι η ξενοδοχειακή μονάδα θα κτιστεί σχεδόν εξαρχής. Η υφιστάμενη ανωδομή θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο, ενώ μέρος των καμπανών που εκτείνονται στο παραλιακό μέτωπο του συγκροτήματος, εξετάζεται να πουληθούν ως κατοικίες, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να γίνουν condo, δηλαδή μετά την πώλησή τους να τις διαχειρίζεται το ξενοδοχείο. Η μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει το έτος 2026.

Με την κίνηση αυτή το αμερικανικό fund ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα και αυτό θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο της HIG στην αθηναϊκή Ριβιέρα. Το resort θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο της ELLA Resorts, της πλατφόρμας φιλοξενίας που αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίονα της HIG. Να σημειωθεί ότι κάτω από την επιχειρηματική ομπρέλα της ELLA Resorts βρίσκονται μέχρι στιγμής 9 ξενοδοχεία, δυναμικότητας 3.500 δωματίων.

Όπως είχε γράψει και το Newsbeast το ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή της Αλθέας, εκτείνεται σε 65 στρέμματα, ξεκίνησε να χτίζεται την περίοδο της Χούντας (θεμελιώθηκε από την Δέσποινα Παπαδοπούλου, σύζυγο του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου) αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη εξήγηση. Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής γνώριζαν το εγκαταλελειμμένο κτίριο και ως «ξενοδοχείο Κοσκωτά», καθώς πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον γνωστό επιχειρηματία, το συγκεκριμένο τουριστικό συγκρότημα, είχε περάσει στην κατοχή του. Μετέπειτα περιήλθε στη Eurobank. Απέχει μόλις 15’ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και χωρίζεται σε δύο τμήματα, ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει 218 δωμάτια και σουίτες και το άλλο 68 δωμάτια. Εκτός από τους χώρους φιλοξενίας, διαθέτει εστιατόριο, χώρους για εμπορικά καταστήματα, συνεδριακές υποδομές και sports facilities.