Το BBC αναφέρει ότι ο καύσωνας «Kέρβερος» σαρώνει περιοχές της νότιας Ευρώπης και της βορειοδυτικής Αφρικής, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν θερμοκρασίες ρεκόρ σε πολλά κράτη.

Όπως αναφέρει το bbc.com, μόνο στην Ιταλία, οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τους 48,8 βαθμούς Κελσίου, με συνέπεια κόκκινος συναγερμός έχει εκδοθεί σε 10 πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ρώμη, η Μπολόνια και η Φλωρεντία.

Επίσης, η Ισπανία πλήττεται εδώ και μέρες σε θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς Κελσίου και οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μεγάλο μέρος της χώρας δεν έπεσαν κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Μια δορυφορική εικόνα που καταγράφηκε από την αποστολή Copernicus Sentinel αποκάλυψε ότι η θερμοκρασία της ξηράς στην περιοχή της Εξτρεμαδούρα είχε φτάσει τους 60 βαθμούς την Τρίτη.

Σημειώνεται, ότι περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι πέθαναν στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της ζέστης πέρυσι. Ο φόβος είναι ότι αυτός ο καύσωνας θα μπορούσε να προκαλέσει πολλούς περισσότερους θανάτους αυτό το καλοκαίρι. Στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, η τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για την υγεία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει περισσότερες από μία περιπτώσεις θερμοπληξίας κάθε μέρα από τον Μάιο.