Ευρωπαϊκό συνέδριο γεωθερμίας στη Θεσσαλονίκη

«Καινοτόμες Λύσεις για την Χρηματοδότηση Γεωθερμικών Επενδύσεων»


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
5:22
15/12/2010
Ευρωπαϊκό συνέδριο γεωθερμίας στη Θεσσαλονίκη
loading

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος Intelligent Energy Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης οργανώνει στην Θεσσαλονίκη από τις 24 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2011 το Ευρωπαϊκό Συνέδριο «GEOFAR: Καινοτόμες Λύσεις για την Χρηματοδότηση Γεωθερμικών Επενδύσεων».

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της γεωθερμικής ενέργειας ενώ επιπλέον θα παρουσιασθούν καινοτόμες ιδέες για την χρηματοδότηση των γεωθερμικών επενδύσεων στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα Geothermal Finance and Awareness in European Regions (GEOFAR) έχει ως κεντρικό άξονα την κατάδειξη των αδυναμιών και τα χρηματοοικονομικά εμπόδια που παρουσιάζει ο τομέας της Γεωθερμίας σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και την εξεύρεση λύσεων έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να δοθεί ώθηση σε νέες επενδύσεις.

Το GEOFAR αποτελεί μία κοινοπραξία οκτώ ευρωπαϊκών ινστιτούτων και εταιρειών από πέντε χώρες-μέλη της Ε.Ε. Οι 8 εταίροι του Προγράμματος GEOFAR περιλαμβάνουν: το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών – ΙΓΜΕ (Ελλάδα), το Instituto Geologico y Minero de Espana (Ισπανία), το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης – ΙΕΝΕ (Ελλάδα), το Arena (Πορτογαλία), την Rödl & Partner (Γερμανία), την EnergoGroup (Ελλάδα), την BRGM (Γαλλία) και την ErlangenAG, η οποία και είναι ο Συντονιστής του Προγράμματος (Γερμανία).

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου τα μέλη που αποτελούν η κοινοπραξία του GEOFAR θα ανακοινώσουν και τα τελικά αποτελέσματα και συμπεράσματα των εργασιών τους καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές του εν λόγω έργου. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν επίσης από ειδικούς, σχετικές με την γεωθερμία μελέτες και έρευνες στον συγκεκριμένο τομέα.

Βάσει αυτής της προσπάθειας, για μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση των πληροφοριών, το IENE ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών ομάδων γύρω από τη γεωθερμία και τις πολυπληθείς καινοτόμες εφαρμογές της.
πηγή: greenbusiness

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει