Ισχυρή τάση στον τομέα των κατασκευών στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς ο κτιριακός τομέας καταναλώνει σχεδόν το 40% της ενέργειας της χώρας, σε μια εποχή που είναι επιβεβλημένη η μείωση των ενεργειακών δαπανών και ταυτόχρονα η προστασία του περιβάλλοντος.

Γι’ αυτό και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προχώρησε στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου διοίκησης του στο Πικέρμι.

Πρόκειται για ένα έργο που κρίθηκε αναγκαίο στο πλαίσιο υιοθέτησης της κοινοτικής νομοθεσίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων στη χώρα μας και της πρόσφατης εφαρμογής του Κανονισμού για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), και στοχεύει στην ανάδειξη των οικονομικών και περιβαλλοντικών οφελών, αλλά και της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, που προκύπτουν από την εφαρμογή ώριμων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Καθοριστική, όπως αναφέρεται, υπήρξε η συμβολή των εταιρειών Polykem, Dow, Isomat & Alumil που εφάρμοσαν στο ΚΑΠΕ το ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης KELYFOS και στήριξαν οικονομικά το εγχείρημα.

Για την παρουσίαση των τεχνικών στοιχείων του έργου, των διαφορετικών σταδίων υλοποίησής του, καθώς και των τελικών οφελών του, το ΚΑΠΕ και η Polykem συνδιοργανώνουν εσπερίδα με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων – Το παράδειγμα του κτιρίου διοίκησης του ΚΑΠΕ», την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 17.00, στο Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.