Το γιγαντιαίο αιολικό πάρκο που θα καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό 770.000 κατοίκων

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο με τις 71 ανεμογεννήτριες στη Γαλλία αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του 2023


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
10:32
04/07/2020
Το γιγαντιαίο αιολικό πάρκο που θα καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό 770.000 κατοίκων
5
loading

Στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου υπεράκτιου αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 497 μεγαβάτ προχωρά η Γαλλία στο πλαίσιο της προώθησης όλο και περισσότερο των καθαρών πηγών ενέργειας, που έχουν το σημαντικό προτέρημα να παράγουν ηλεκτρισμό χωρίς όμως να προκαλούν μόλυνση του περιβάλλοντος ή να προκαλούν βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον λιγνίτη.

Η δημιουργία του εν λόγω πάρκου θα γίνει 13 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Φεκάμπ, στο ανατολικό τμήμα της Μάγχης, στη Νορμανδία, και είναι το τρίτο χρηματοδοτούμενο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη χώρα που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση ανεξάντλητων πηγών όπως είναι ο αέρας και ο ήλιος. Το πάρκο θα ανήκει στην Éolien Maritime France (EMF), μια κοινοπραξία των εταιρειών EDF Renouvelables France και Enbridge, μαζί με την WPD.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει το έργο θα απαρτίζεται από 71 ανεμογεννήτριες. Αρκεί να αναλογιστεί κάνεις ότι κατά τη διάρκεια της πλήρους λειτουργίας του αναμένεται να παρέχει σε ετήσια βάση ηλεκτρική ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες ούτε λίγο ούτε πολύ... 770.000 ατόμων.

«Το συγκεκριμένο αιολικό έργο αποτελεί πραγματικά επίτευγμα για τη Γαλλία και αποτελεί μια ακόμη συνέχεια στην ανάπτυξη της γαλλικής αλυσίδας εφοδιασμού» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο διευθυντή του έργου κ. Will Lamond. Βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει οι εργασίες για την κατασκευή του αιολικού Πάρκου αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2022 και η αποπεράτωσή του θα γίνει δύο χρόνια αργότερα, ήτοι στα τέλη του έτους 2023.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Tilestora

  Υπαρχουν τοσα πολλα ακατοικητα ερημονησια στο Αιγαίό, ......κάί θά σύμφώνήσώ μέ τό gataki,
  ότί όί βάρδίνόγίάνήδές κάί όί λάτσήδές άφόύ θά σύνέχίσόύν νά ύπάρχόύν,θά άνάγκάστόύν νά
  Έπένδύσόύν κάί σέ άύτόν τόν τόμέά τής ένέργέίάς.

  1. avatar Giorgis

   Αν χρειάζεσαι ένα λιμάνι και μορφοποίηση εδάφους για κάθε 1-2 ανεμογεννήτριες που μπορείς να βάλεις σε κάποιες βραχονησίδες, άστο καλύτερα. Το κόστος επίβλεψης και συντήρησης θα είναι επίσης τεράστιο. Προτιμότερο υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.

 2. avatar Αααααα

  Που είναι οι ψευτοοικολογιοι να διαμαρτυρηθούν;........

  1. avatar Oooooαααα

   Είσαι άσχετος

  2. avatar gataki

   δεν έχει λατσηδες και βαρδινογιαννηδες εκεί ........ γιαυτό

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει