Μία γυναίκα από την Αυστραλία που έκανε ελεύθερη κατάδυση ήρθε λίγο πιο κοντά από ό,τι περίμενε με ένα πλάσμα του βυθού, όταν ένα χταπόδι τύλιξε το πρόσωπο της, αγκαλιάζοντάς την με τα πλοκάμια του.

Όπως αναφέρει η New York Post, η τρυφερή όσο και περίεργη αυτή συνάντηση κυκλοφόρησε σε βίντεο στα social media και έγινε viral.

«Όταν ένα τεράστιο χταπόδι Μαορί θέλει να σε φιλήσει τι κάνεις; Το αφήνεις να σε φιλήσει» γράφει στην ανάρτησή της στο Instagram η Julia Casey που δέχθηκε την τρυφερότητα του μαλάκιου.

Στο βίντεο φαίνεται η Casey να κολυμπάει στο νερό, προσπαθώντας να απαθανατίσει το χταπόδι Μαορί, το τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος στον κόσμο. Ωστόσο, η εμπειρία της στον ωκεανό γίνεται λίγο πιο οικεία από το αναμενόμενο όταν το μαλάκιο πιάνει τη μάσκα της σαν να της «αγκαλιάζει το πρόσωπο», σε μια σκηνή που θύμισε την ταινία τρόμου «Alien». Ευτυχώς, η δύτρια μπόρεσε να απομακρυνθεί πριν το περίεργο πλάσμα μπορεί να την αρπάξει.

Το περίεργο περιστατικό σημειώθηκε ενώ η Casey και ένας συνοδός της έκαναν ελεύθερη κατάδυση, με φιάλες οξυγόνου, ανοιχτά της νότιας Αυστραλίας.

Περιττό να πούμε ότι η απρόσμενη συνάντηση της Casey προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση στο Instagram.

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ο Peter Godfrey-Smith, ανέφερε ότι τα χταπόδια είναι από τη φύση τους περίεργα πλάσματα που παρουσιάζουν «διερευνητικές συμπεριφορές» ούτως ώστε να αξιολογήσουν το περιβάλλον τους.