Ο οίκος Chanel πήρε την μεγάλη οικολογική απόφαση

Τέλος στο εξής δέρματα κροκοδείλου, φιδιού και σαύρας στα πολυτελή προϊόντα του


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
5:47
05/12/2018
Ο οίκος Chanel πήρε την μεγάλη οικολογική απόφαση
2
loading

Ο γαλλικός οίκος μόδας Chanel αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί στο εξής δέρματα κροκοδείλου, φιδιού και σαύρας στα πολυτελή προϊόντα του, μια ενέργεια την οποία χαιρέτισαν πολλές οργανώσεις για την προστασία των ζώων.

«Αποφασίσαμε να μην χρησιμοποιούμε πλέον εξωτικά δέρματα στις μελλοντικές δημιουργίες μας» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα είναι ολοένα και πιο δύσκολο να βρίσκουμε εξωτικά δέρματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μας σε ό,τι αφορά το ηθικό μέρος της παραγωγής».

Ο οίκος Chanel είναι ο πρώτος που προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια.

Οι τσάντες από δέρμα πύθωνα ήδη αποσύρθηκαν από τον ιστότοπο της εταιρείας. Σε άλλους ιστοτόπους μεταπώλησης όμως υπάρχουν ακόμη και πωλούνται με έκπτωση, σε τιμές που ξεκινούν από τα 5.500 ευρώ.

Οι μη κυβερνητικές, φιλοζωικές οργανώσεις PETA και Humane Society International διαβεβαίωσαν ότι η απόφαση του οίκου αφορά και τις γούνες. Η ανακοίνωση της εταιρείας δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, όμως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Καρλ Λάγκερφελντ, είπε στον ιστότοπο Women's Wear Daily ότι ο οίκος χρησιμοποιεί γούνες τόσο σπάνια που ο ίδιος δεν θυμάται πλέον ποια ήταν η τελευταία φορά που παρουσιάστηκε κάποιο προϊόν από γούνα.

Η PETA εκτίμησε ότι και άλλες εταιρείες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Chanel και να χρησιμοποιούν μόνο «καινοτόμα υλικά» που δεν προέρχονται από ζώα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Β Ελλάδα

    Πλάκα μας κάνει ο οίκος ότι πήρε οικολογική απόφαση δλδ τι υλικά θα χρησιμοποιεί που είναι φυλικά προς το περιβάλλον κ δεν θα μολύνουν την γη κ τον υδροφόρο ορίζοντα γιατί μόνο η οργανική ύλη δλδ από ζώα είναι φυλικα προς το περιβάλλον ..αλλά αυτο το κόλπο κάνουν ότι και καλα οικολόγοι ευαίσθητοι κ άλλες τέτοιες μπούρδες κ θα φλωμοσουν με φθηνών όπως τους σύμφέρη πλαστικό με αποτέλεσμα την σίγουρη καταστροφή του πλανήτη ..όχι στα πλαστικά να βοηθήσουμε τη γη μας τα ποτάμια τη θάλασσα τον άνθρωπο!!

    1. avatar Giorgis

      Δεν είναι οικολόγοι, είναι vegan.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει