Το 95% της ανθρωπότητας αναπνέει μολυσμένο αέρα!

Παγκόσμια έκθεση καταλήγει ότι οι συνθήκες της ζωής μας είναι τραγικές


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
19:45
18/04/2018
Το 95% της ανθρωπότητας αναπνέει μολυσμένο αέρα!
2
loading

Εφτά δισεκατομμύρια άνθρωποι και πάνω από το 95% αναπνέει ανθυγιεινό αέρα, την ίδια ώρα που το 60% ζει σε συνθήκες που δεν πληρούν ακόμα και τα πλέον βασικά πρότυπα ποιότητας αέρα.

Αυτά μας λέει η έκθεση State of Global Air του 2018, μια ετήσια αξιολόγηση του οργανισμού Health Effects Institute (HEI) για την ποιότητα του παγκόσμιου αέρα που βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η έκθεση βρήκε πως η μόλυνση του αέρα συνέβαλε καθοριστικά σε 6,1 εκατ. πρόωρους θανάτους παγκοσμίως, κάτι που τη μετατρέπει στην τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτου, πίσω μόνο από την υπέρταση, την κακή διατροφή και το κάπνισμα.

AP_17298541133564

Το πρόβλημα επιδεινώνεται μάλιστα, καθώς το 2014 το ποσοστό ήταν στο 92%, 92% των ανθρώπων ζούσε δηλαδή σε περιοχές που δεν ανταποκρίνονται καν στις πιο ουσιώδεις συνθήκες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας!

Κίνα και Ινδία πλήττονται περισσότερο από όλους, καθώς και οι δύο μαζί αντιστοιχούν σε περισσότερους από τους μισούς ανθρώπινους θανάτους που συνδέονται με τη ρύπανση του αέρα…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar 1312

    Δεν πειράζει τουλάχιστον έχουμε ανάπτυξη και φιλελευθερισμο

  2. avatar ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ???? ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΑΓΟΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ??? ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει