Μαγικό θέαμα στους Καταρράκτες της Βικτωρίας

Ένα πολύχρωμο τόξο διαφορετικό από τα άλλα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
8:12
12/04/2012
Μαγικό θέαμα στους Καταρράκτες της Βικτωρίας
1
loading

Ένα φυσικό φαινόμενο που τραβάει τα βλέμματα εξαιτίας της ομορφιάς του κάνει την εμφάνισή του στους Καταρράκτες της Βικτωρίας που βρίσκονται στην Αφρική, μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε.

Οι καταρράκτες δημιουργούνται από τα νερά του ποταμού Ζαμβέζη και αποτελούν κάποιους από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου.

Δεν πρόκειται για ουράνιο τόξο αλλά για ένα πιο σπάνιο φαινόμενο το οποίο χρησιμοποιεί το φως της Σελήνης και γι αυτό το λόγο ονομάζεται από πολλούς «Moonbow». Οι ακτίνες φωτός που αντανακλώνται από την επιφάνεια της Σελήνης, όταν διαπερνούν τα μόρια νερού που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, διαθλώνται με αποτέλεσμα να διακρίνονται στον «καταρράκτη του Διαβόλου» τα βασικά χρώματα του φωτός: το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το γαλάζιο, το μπλε και το μοβ. Βασική προϋπόθεση για το φαινόμενο αυτό είναι η Πανσέληνος.

Οι μαγευτικές φωτογραφίες ανήκουν στο φωτογράφο Charlie Hamilton James, ο οποίος δήλωσε: «Οι φωτογραφίες από τα συγκεκριμένα τόξα στον καταρράκτη του Διαβόλου πιθανόν να είναι οι πρώτες που έχουν τραβηχτεί».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar http://www.antoniskepseismou.blogspot.com/

    Εντυπασικότατο!!! Δεν μπορούσα να περιμένω τίποτα λιγότερο από αυτό που ονομάζεται Φύση. Η φυσική ομορφιά δεν θα ξεπεραστεί ποτέ από την τεχνική. Γιατί καταβάθος εντυπωσιάζεσαι περισσότερο από το μεγαλείο του ότι είναι φτιαγμένο από μόνο του, μαγικά!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει