Τέσσερα λευκά λιοντάρια, ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος, γεννήθηκαν σε έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο κοντά στο Λοτζ της Πολωνίας, αυξάνοντας τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους στα 14: εκτός από τους δύο ενήλικες γονείς, τα μικρά έχουν άλλα οκτώ αδέλφια.

«Αυξήσαμε τον παγκόσμιο πληθυσμό των λευκών λιονταριών κατά 15%», χαριτολόγησε ο ιδιοκτήτης του πάρκου, ο Αντρέι Πάμπιτς.

bigcats1

«Έχουμε πολλή δουλειά με τη φροντίδα των ζώων αναπαραγωγής και κατόπιν πρέπει να τους παρέχουμε την κατάλληλη διατροφή και να δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για να έχουμε τόσες πολλές γεννήσεις», εξήγησε πιο σοβαρά, χαϊδεύοντας τα αιλουροειδή μέσα από τα κάγκελα.

Τα λιονταράκια θα τρέφονται αρχικά μόνο με μητρικό γάλα. «Αρχίζουν να τρώνε κρέας στους έξι μήνες ή λίγο νωρίτερα. Στην ηλικία αυτή μπορούμε να τα χωρίσουμε από τη μητέρα τους», είπε ένας υπάλληλος του ζωολογικού κήπου, ο Τόμας Φόρναλτσικ.

bigcats2

Τα λευκά λιοντάρια προέρχονται από μια γενετική μετάλλαξη του κοινού λιονταριού, όμως δεν είναι αλμπίνοι. Ελεύθερα στη φύση υπάρχουν πολύ λίγα, κυρίως σε ορισμένα φυσικά πάρκα της Νότιας Αφρικής. Τα περισσότερα λευκά λιοντάρια ζουν σε διάφορους ζωολογικούς κήπους.

Ο ζωολογικός κήπος του Μπόρισεφ γιόρτασε σήμερα άλλο ένα ευτυχές γεγονός, καθώς μια τίγρη γέννησε με τη σειρά της τρία μικρά.

bigcats3

bigcats4

bigcats5

bigcats6

bigcats7

bigcats8

bigcats9

bigcats10