Μόλις τρεις εβδομάδες ζωής μετρά η καμηλοπάρδαλη της φωτογραφίας, που ζει στον ζωολογικό κήπο Paignton του Ντέβον, στη Βρετανία, και ήδη βίωσε την πρώτη και πιο δύσκολη απόρριψη, αυτή της μητέρας της.

Γιατί όταν ο μικρός της φωτογραφίας γεννήθηκε, στις 19 Μαΐου, η μητέρα του τον απώθησε και αρνήθηκε να τον θηλάσει, παρά τις προσπάθειες των υπεύθυνων του ζωολογικού κήπου. Κι έτσι προσπάθησαν εκείνοι να υποκαταστήσουν τη μητέρα και άρχισαν να τον ταΐζουν με μπιμπερό.

«Κάθε φορά που προσπαθούσε να τραφεί από τη μητέρα του εκείνη απομακρυνόταν», περιγράφει η εργαζόμενη στον ζωολογικό κήπο Helen Neighbour. «Τους βάζαμε συνέχεια μαζί για να την ενθαρρύνουμε να τον αφήσει να πιει το γάλα της αλλά εκείνη τον έσπρωχνε με το κεφάλι της κι έφευγε. Έτσι πρέπει τώρα να τον πείσω πως είμαι εγώ η… μαμά του».

«Οι καμηλοπαρδάλεις είναι λίγο διαφορετικές μητέρες», λέει ο Matt Webb. «Μερικές φορές, στη φύση, απορρίπτουν τα μικρά τους αν δεν είναι υγιεινά. Το ένστικτο της αυτοπροστασίας τους είναι ισχυρότερο από το μητρικό. Επειδή είναι θηράματα- κυρίως για λιοντάρια και ύαινες- ένα αδύναμο μικρό μειώνει τις πιθανότητες να γλιτώσουν από επίθεση, κι έτσι το εγκαταλείπουν να πεθάνει», εξηγεί. «Κάθε φορά που του δίνουμε το μπιμπερό του πρέπει να πειστεί για να πιει γάλα. Αλλά αρχίζει να το συνηθίζει και να παίρνει καλό βάρος».

Το μικρό ανήκει σε απειλούμενο είδος.

kamsdha3 kamsdha2 kamsdha1