Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον την Κυριακή

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
22:57
26/07/2015
Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον την Κυριακή
loading

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον διαπίστωσε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε δύο σταθμούς μέτρησης. Συγκεκριμένα μέχρι τις 18:00 σημειώθηκε Ωριαία Τιμή Ο3 196 μg/m3 και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 200 μg/m3 (στις 17:00) στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων», σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του και παραθέτει οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει