Η πολιτική κρίση και οι εξεγέρσεις στην Αίγυπτο δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστα τα καταφύγια των αδέσποτων ζώων της χώρας που κυριολεκτικά παλεύουν να επιβιώσουν με ελάχιστους εθελοντές. Το πρόβλημα υπήρχε πριν ξεσπάσουν οι εξεγέρσεις, αφού τα καταφύγια και οι φιλοζωικές οργανώσεις αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες και δεν είχαν καμία βοήθεια από το κράτος.

Πρόσφατα, η Society for the Protection of Animal Rights in Egypt ανακοίνωσε ότι δεν θα μπορεί να αναλαμβάνει περισσότερες από 20 γάτες και 15 σκυλιά!

Μετά την παραίτηση Μουμπάρακ και λόγω του αναβρασμού που επικρατεί, πολλοί Αιγύπτιοι και τουρίστες εγκαταλείπουν τα ζώα τους στο δρόμο. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα στη χώρα, αφού πλέον βασικά αγαθά, όπως βενζίνη, τρόφιμα και ποτά δεν υπάρχουν και πολλά μαγαζιά έχουν κλείσει.

Οι υπάλληλοι των καταφυγίων προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους με ρίσκο της ίδιας τους της ζωής.

Στην Egyptian Society for Mercy to Animals το φαγητό για τα ζώα θα τελειώσει την Τρίτη και ζητούν απεγνωσμένα πόρους. Μέσα από το facebook η υπεύθυνη της οργάνωσης έγραψε ότι χρειάζονται και εθελοντές για να φροντίσουν ζώα σε ζωολογικούς κήπους και πετ σοπ, όταν θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο, γιατί είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα…

Πηγή adespoto