Χιλιάδες νεκροί αστερίες ξεβράστηκαν σε μια παραλία στο Κεντ της Αγγλίας και οι τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους πολίτες να μείνουν μακριά από αυτούς υπό τον φόβο πιθανής ασθένειας.

Το περιφερειακό συμβούλιο συνέστησε σε όσους πηγαίνουν στην παραλία να αποφεύγουν τα πλάσματα αυτά, τα οποία βρέθηκαν στην παραλία Margate, σύμφωνα με το BBC.

«Συνιστάται στους πολίτες να μην επιχειρήσουν να μετακινήσουν τους αστερίες και να κρατήσουν τα σκυλιά και τα παιδιά μακριά τους, καθώς μπορεί να έχουν μολυσματικές ασθένειες».

Photos of the mass marine strandings on Ramsgate beach.See my video here 👇https://www.facebook.com/share/v/HQJEqkSN189D4xeB/

Posted by Get Wild on Wednesday, February 28, 2024

Φωτογραφίες και ένα βίντεο αναρτήθηκαν στο Facebook από τον οικολόγο Nik Mitchell στη σελίδα του, Get Wild.

Mass stranding of starfish.Sometimes after rough seas currents can cause mass strandings of starfishYouTubehttps://youtu.be/l1Yg_R03g-8?si=MoZ6Zwtd7cCh4RTc

Posted by Get Wild on Wednesday, February 28, 2024

Το εύρημα, το οποίο αναφέρθηκε στις τοπικές περιβαλλοντικές υπηρεσίες την Τρίτη, δεν είναι εντελώς ασυνήθιστο, ιδίως έπειτα από καταιγίδες, σύμφωνα με έναν ειδικό.

«Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν περιστασιακά ακριβώς γύρω από την ακτογραμμή μας, αλλά αυτό φαίνεται να είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο γεγονός», δήλωσε ο δρ Άνγκους Τζάκσον, αναλυτής δεδομένων στη Marine Conservation Society.