Επιλογές για μικρούς και μεγάλους έχει η ατζέντα των δωρεάν εκδηλώσεων αυτού του Σαββατοκύριακου.

Multimedia εφαρμογές θα δώσουν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ να κάνουν ένα ταξίδι στα πρώτα χρόνια του Πικάσο, ενώ οι το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres επιστρέφει την Κυριακή στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Την Κυριακή ρίχνει αυλαία η έκθεση για τα 90 χρόνια από την Κατασκευή του φράγματος του Μαραθώνα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, ενώ τα παιδιά έως 13 ετών θα έχουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούν μπάλα – ήτοι ποδόσφαιρο- στους αγώνες 5×5 και πάλι στο ΚΠΙΣΝ.

Πικάσο – Γαλάζια και ροζ περίοδος: Μια οπτικοακουστική εγκατάσταση στο ΚΠΙΣΝ

Ένα ταξίδι στα πρώτα χρόνια του Πάμπλο Πικάσο (περίοδος 1900-1907), μέσα από multimedia εφαρμογές που φέρνουν τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη, αλλά και με το ιστορικό πανόραμα της εποχής.

Δύο διαδραστικά βιβλία συνδυάζουν την εμπειρία των τυπωμένων, εικονογραφημένων βιβλίων με τις απεριόριστες δυνατότητες των ψηφιακών μέσων, ενώ μέσα από μία ταινία με δέκα κεφάλαια παρουσιάζεται το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο εργάστηκε ο Πικάσο.

Το Σάββατο στις 9:00, στο ΚΠΙΣΜ. Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres επιστρέφει δριμύτερο στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μια μοναδική συναυλία την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 12.00, υπό τη διεύθυνση της χαρισματικής Μαρίνας Σάττι.

Οι Chóres θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και άλλα παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, προσφέροντας ένα πολύχρωμο και μελωδικό ταξίδι χωρίς σύνορα.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τελευταίες ημέρες για την επετειακή έκθεση για τα 90 χρόνια από την Κατασκευή του Φράγματος του Μαραθώνα

Με αφορμή τα 90 χρόνια (1929-2019) από τα Εγκαίνια των σπουδαίων έργων κατασκευής του Φράγματος, καθώς και της τεχνητής Λίμνης του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ για πρώτη φορά εκθέτει τεκμήρια από το Ιστορικό της Αρχείο, παρουσιάζοντας αδημοσίευτο υλικό.  Η Επετειακή Έκθεση «Η Μεγάλη Πρόκληση» για την ιστορία του Φράγματος του Μαραθώνα πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) και ρίχνει αυλαία αυτή την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2020.

Street Soccer 5Χ5 για παιδιά έως 13 ετών

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών για ποδόσφαιρο.

Οι αγώνες γίνονται με μικρές ομάδες των πέντε και μοιράζονται ως εξής: 6-7 ετών: 10.00-10.30, 10.30-11.00/ 8-10 ετών: 11.00-11.30, 11.30-12.00/11-13 ετών: 12.00-12.30,12.30-13.00.

Σε κάθε αγώνα μπορούν να συμμετέχουν έως 10 παιδιά και διοργανώνονται ανά 30’. Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.