Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και ο συνδυασμός της γιορτινής χαλαρότητας με τις δωρεάν εκδηλώσεις σημαίνει πως υπάρχουν επιλογές για εξόδους και δραστηριότητες που δεν θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι σας.

Γιώργος Ζογγολόπουλος στη Roma Gallery

Άγνωστα γλυπτά του «αιώνιου έφηβου» Γιώργου Ζογγολόπουλου, τα οποία τον συντρόφευαν πάντα στο σπίτι του στο Ψυχικό, εκτίθενται για πρώτη φορά στη Roma Gallery. Πρόκειται για έργα που φιλοτεχνήθηκαν στη διάρκεια περίπου 50 χρόνων και καλύπτουν διαφορετικές περιόδους δημιουργίας του σημαντικού Έλληνα γλύπτη. Πρόκειται για έργα ολοκληρωμένα, στα οποία «επέστρεφε», άλλοτε για να τα συμπληρώσει με νέα στοιχεία και άλλοτε για να τα μεγεθύνει ή να δανειστεί στοιχεία τους για νέα.

Το Σάββατο η γκαλερί λειτουργεί 10:00-16:00.

Βασικό μάθημα tai chi το Σάββατο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το tai chi είναι μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές, βοηθούν στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας.

Σάββατο 21/12 08.30-09.45

2ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar Τέχνης στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

To  δεύτερο χριστουγεννιάτικο Bazaar τέχνης του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στην Πλάκα, προγραμματίζεται για αυτό το Σαββατοκύριακο. Στο Bazaar θα βρείτε έργα τέχνης από σημαντικούς δημιουργούς σε τιμή έκπληξη, μεταξοτυπίες, αφίσες κοσμήματα, t-shirts, βιβλία, κάρτες, τσάντες, ημερολόγια, γλυκά, και άλλα αντικείμενα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Μουσείου.

Φωτεινές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Και αυτά τα Χριστούγεννα, τέσσερις νέες φωτεινές εγκαταστάσεις κορυφαίων δημιουργών του είδους παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνθέτοντας ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Οι φωτεινές εγκαταστάσεις λειτουργούν καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως το κλείσιμο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Από αυτό το Σάββατο έως τις 6/1 το Πάρκο θα κλείνει τα μεσάνυχτα.