Καλοκαιράκι και ήδη οι περισσότεροι -φανταζόμαστε- έχετε ξεκινήσει τα μπάνια. Και όπως όλοι μας, περιμένετε πώς και πώς το Σαββατοκύριακο που καταφτάνει, για μια εξόρμηση στις παραλίες. Και μετά τις βουτιές – ως είθισται – το πρόγραμμα έχει φαγητό σε μία από τις πολλές παραλιακές ταβέρνες τις Αττικής.
Μάλιστα, εδώ το σκηνικό γίνεται ακόμα καλύτερο, όταν οι ταβέρνες αυτές είναι δίπλα στο κύμα και σερβίρουν νόστιμο φαγητό: είτε κρεατικά, είτε θαλασσινά. Παρακάτω σάς έχουμε κάποιες προτάσεις.
Φύκι Φύκι
Το Πόρτο Ράφτη αποτελεί πόλο έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Εδώ, θα βρείτε το Φύκι Φύκι ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.
Φύκι Φύκι, Λεωφόρος Γρέγου 45
Σαρδελάκι με θέα
Όπως λέει και το όνομά του, το Σαρδελάκι… με θέα είναι το σωστό στέκι για ψαροκατάσταση δίπλα στη θάλασσα και με θέα. Αθερίνα, σαρδέλα, γαύρος και θαλασσινά είναι κάποιες από τις γευστικές επιλογές στο μενού.
Λ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
Ο Φόρος
Στην ψαροταβέρνα Φόρος, που βρίσκεται στην τοποθεσία Θορικό, λίγο μετά το Λαύριο, θα απολαύσετε εξαιρετικά ψημένο φρέσκο ψάρι, μαγειρεμένο με μαεστρία. Το μενού προσφέρει, επίσης, λαχταριστές επιλογές, όπως τραγανά τηγανητά καλαμαράκια, γαριδομακαρονάδα, κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι, καθώς και μύδια με σος μουστάρδας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη βελούδινη ψαρόσουπα, που αποτελεί πραγματική απόλαυση. Η θέα από την ταβέρνα εκπληκτική, προσφέροντας ένα μοναδικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα.
Θορικό, Λαύριο
Η Χήρα
Άνοιξε το 1998 ως καντίνα και σήμερα αποτελεί must προορισμό, για φρέσκα και νόστιμα θαλασσινά. Τα τραπεζάκια στης Χήρας είναι δίπλα στο κύμα και το σκηνικό είναι ιδανικό και άκρως καλοκαιρινό.
Ανδρούτσου 1 & Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Άρτεμις