Παρεΐστικα, παραδοσιακά και γευστικά στέκια στα Πετράλωνα και το Θησείο, που προσφέρουν μεζέδες σε ατμοσφαιρικές αυλές και παλιομοδίτικα καφενεία.

Από επιλογές με κυκλαδίτικη αισθητική και παραδοσιακές γεύσεις, μέχρι στέκια με ρετρό ατμόσφαιρα και νοσταλγική διάθεση, κάθε μέρος έχει τη δική του μοναδική γοητεία. Και φυσικά ξεχωρίζει για τις γευστικές προτάσεις που σερβίρει σε τραπεζάκια έξω.

Ο Σαντορινιός

Ο Σαντορινιός

Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται τους λάτρεις της ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας στον υπέροχο χώρο της πολύ κοντά στο σταθμό των Πετραλώνων (Δωριέων 8). Σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις και η αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς στα όσα το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού.

Αστέρ

Μικρό και γουστόζικο γευστικό στέκι στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 48), που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας μεταμοντέρνος κρητικός καφενές. Στα λιγοστά τραπεζάκια του απολαμβάνουμε νόστιμους κρητικούς μεζέδες, οι οποίοι γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι. Μυζηθροπιτάκια με μέλι, χοχλιοί μπουμπουριστοί, πατάτες οφτές και άλλοι εκλεκτοί μεζέδες συνδυάζονται ιδανικά με ρακή ή με χύμα κρασάκι.

Το Λαμπόρι

Μεζεδοπωλείο το Λαμπόρι

Βρίσκεται στα Κάτω Πετράλωνα (Αλκμήνης 23-25) και διακρίνεται για την ατμόσφαιρα παλιού καφενέ που το χαρακτηρίζει. Περιποιημένο μεζεδοπωλείο με πιάτα που παρασκευάζονται από επιλεγμένες πρώτες ύλες μικρών, Ελλήνων παραγωγών.

Το στέκι του Ηλία

Σαλάτα στο στέκι του Ηλία

Λειτουργεί από το 1981 και αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις τόσο της κρεατοφαγίας, όσο και του κέντρου. Τα τραπέζια του στον πεζόδρομο (Επταχάλκου 5) που ενώνει το Θησείο με τα Πετράλωνα γίνονται ανάρπαστα και γεμίζουν με την λιχουδιά που έχει διαδώσει και τη φήμη του. Αυτήν δεν είναι άλλη από τα περίφημα παϊδάκια της ταβέρνας, πιάτο σημείο αναφοράς του καταλόγου, ο οποίος συμπληρώνεται με αυθεντικές ελληνικές προτάσεις όπως αρνίσια συκωταριά και τζατζίκι, καθώς και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.