Το νέο του καλλιτεχνικό εγχείρημα ξεκίνησε χθες ο Γάλλος, Αμπραάμ Πουανσεβάλ.  Ο καλλιτέχνης που έγινε διάσημος καθώς πέρασε δύο εβδομάδες μέσα στο κουφάρι μιας αρκούδας και μία εβδομάδα μέσα σε ένα βράχο, εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται κλεισμένος σε ένα γυάλινο «κλουβί» και… κλωσάει αυγά.

Αμπραάμ Πουανσεβάλ

Ο 44χρονος θα μιμηθεί τη μαμά κότα καθώς θα επωάσει 10 αυγά με την θερμοκρασία του σώματός του έως να εκκολαφθούν. Ο καλλιτέχνης εκτιμά ότι το εγχείρημα θα διαρκέσει μεταξύ 21 και 26 ημερών.

Αμπραάμ Πουανσεβάλ2

«Με μια ευρύτερη έννοια θα γίνω κότα» είχε δηλώσει ο Πουανσεβάλ τον προηγούμενο μήνα.

Αμπραάμ Πουανσεβάλ3

Ο Αμπραάμ Πουανσεβάλ εξηγεί ότι επιδιώκει να εξερευνήσει την αντίληψη του χρόνου για διαφορετικά είδη και φυσικά αντικείμενα στις παραστάσεις του. Ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθεί τα αντικείμενα δεν είναι εξ αποστάσεως αλλά με το να εισέρχεται σε αυτά, τονίζει ο ίδιος.

Αμπραάμ Πουανσεβάλ4

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου πειράματος, ο Γάλλος κάθεται σε μια καρέκλα με τα αυγά να βρίσκονται σε ένα δοχείο κάτω από το κάθισμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 44χρονος υπολογίζει ότι η θερμοκρασία από το σώμα του- την οποία θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα καθώς θα είναι τυλιγμένος με μια χοντρή, θερμομονωτική κουβέρτα που έχει σχεδιάσει ο Κορεάτης καλλιτέχνης Σεγκλούι Λι- θα διασφαλίζει επίσης τη σωστή θερμοκρασία απευθείας προς τα αυγά. Εξάλλου θα τρέφεται με ειδικές τροφές, όπως τζίντζερ, το οποίο αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος.

Ο καλλιτέχνης θα μπορεί να σηκώνεται από την θέση του για μόλις 30 λεπτά την ημέρα προκειμένου να παραλαμβάνει τα γεύματα που θα του φέρνου