Όπλα, κυνηγητό και άγχος έχει σε γενναίες δόσεις η νέα παραγωγή του Netflix που φέρνει την Αν Χάθαγουεϊ στην καρδιά της πολιτικής αναταραχής των 80s, όταν οι ΗΠΑ ήταν πίσω από τους Κόντρας της Νικαράγουα.

Η ρεπόρτερ θα μπλεχτεί για τα καλά στην υπόθεση που προσπαθεί να φέρει στη δημοσιότητα όταν θα επιχειρήσει να βοηθήσει τον άρρωστο πατέρα της να κλείσει μια συμφωνία όπλων στην Κεντρική Αμερική. Έμπορος όπλων είναι ο πατέρας.

Το φιλμ βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Τζόαν Ντίντιον (1996) και τη σκηνοθεσία υπογράφει η υποψήφια για Όσκαρ, Ντι Ριζ.

Η σκληροπυρηνική και βετεράνος δημοσιογράφος από την Ουάσιγκτον θα επιχειρήσει να κάνει ένα θέλημα για τον πατέρα της (Γουίλεμ Νταφόε), μόνο που αυτό θα τη φέρει στην καρδιά του θέματος που προσπαθεί να βγάλει στη δημοσιότητα. Μιλώντας για τραγική ειρωνεία δηλαδή.

Η πάντα λαμπερή Χάθαγουεϊ έχει χάσει εδώ την κινηματογραφική της λάμψη, καθώς αυτό επιτάσσει ο ρόλος. Κάθε περίπλοκη ηρωίδα της Ντίντιον είναι εξάλλου μια γυναίκα «ξεζουμισμένη» από τις δυσκολίες της ζωής.

Μέσα σε όλα, οι γεωπολιτικές αναταραχές του 1984 και η έμπρακτη υποστήριξη των ΗΠΑ στους Κόντρας της Νικαράγουας, αν και το βιβλίο της Ντίντιον κρατά πάντα τις ιστορικές πληροφορίες στο περιθώριο. Όχι όμως και η ταινία! Κι εδώ μπαίνει ο αμερικανός διπλωμάτης που παίζει ο Μπεν Άφλεκ.

Πυκνή νοηματικά και με δυνατές ερμηνείες, είναι η πολιτική περιπέτεια που περιμένουν φέτος πώς και πώς οι σινεφίλ…